Probio balance Calivita

Calivita

101,75 lei

In Stoc

+ -

Cost livrare: 11,99 lei. LIVRARE GRATUITA in tara pentru comenzile de peste 200,00 lei

Descriere produs

Probio Balance este un produs Calivita pentru digestie, simbiotic care contine trei specii de probiotice, astfel ca numai intr-o singura tableta se regasesc un numar de 4 miliarde de germeni, precum si o doza substantiala de probiotice. Bacteriile probiotice sunt esentiale pentru sanatatea sistemului digestiv.

Probio Balance - Probiotice pentru digestie

Despre probiotice, bacteriile „prietenoase” care mentin echilibrul microflorei din organismul nostru, s-a vorbit mult in ultimii ani, mai ales datorita efectului acestor probiotice de a regla tranzitul intestinal si de a modula imunitatea.

Insa putini sunt cei care stiu ca bacteriile probiotice sunt la fel de naturale pentru organismul nostru ca sangele, intrucat ne nastem cu probiotice si tot aceste probiotice  populeaza flora din cavitatea bucala, caile respiratorii, stomac, intestine si din aparatul uro-genital pe tot parcursul vietii.

Deoarece nu putem spune niciodata ca avem prea multe bacteriile “prietenoase” probiotice in organism si intrucat aceste probiotice sunt afectate cu usurinta de administrarea antibioticelor, alimentatia necorespunzatoare si schimbarile de mediu, medicii ne recomanda curele periodice cu produse probiotice care sa refaca sau sa intareasca microflora benefic.

Microorganismele vii, benefice, care supravietuiesc actiunii enzimelor si mediului acid din tubul digestiv se numesc probiotice.

Aceste probiotice pot coloniza intestinele, unde ajuta la mentinerea echilibrului normal al florei intestinale. Exista insa situatii in care suplimentarea cu probiotice este necesara.

Flora intestinala este compusa din diferite specii de bacterii care colonizeaza mucoasa intestinelor.

La nivelul intestinelor exista cateva sute de specii de bacterii care traiesc in simbioza cu organismul gazda si a caror masa totala poate depasi 1,5 kg.

Bacteriile probiotice au mai multe roluri: mentin echilibrul functiilor intestinale, ajuta la absorbtia si utilizarea anumitor nutrienti, sprijina peristaltismul, ajuta la sintetizarea unor vitamine, si, cel mai important, fiindca 70% din substantele imunitare sunt sintetizate in intestine, sprijina in mare masura functionarea normala a sistemului imunitar.

Pentru ca aceste probiotice sa isi exercite actiunea, este necesara si prezenta prebioticelor. Prebioticele sunt carbohidrati complecsi care reprezinta hrana exclusiva a acestor probiotice si, prin urmare, sunt capabile sa stimuleze cresterea si colonizarea de probiotice.

In mod ideal, flora intestinala este intr-o stare de echilibru, insa acesta poate fi foarte usor  perturbat de factori externi.

In acest caz, bacteriile patogene si alte microorganisme, prezente in mod normal la nivelul intestinelor, se pot multiplica mai rapid, in detrimentul bacteriilor benefice.

Cauza perturbarii acestui echilibru este cel mai adesea stresul, alimentatia deficitara, terapiile cu antibiotice precum si diferite afectiuni diareice.

Printre factorii care pot perturba echilibrul florei intestinale prin scaderea numarului de probiotice se numara:

- tratamentul cu antibiotice, in urma caruia sunt distruse nu numai bacteriile patogene, ci si bacteriile benefice;

- fumatul;

- consumul excesiv de alcool;

- consumul excesiv de alimente mult prea condimentate sau mult prea grase;

- stresul;

- contactul cu diferite bacterii straine (in timpul concediilor in strainatate);

- starile diareice.

In aceste situatii, pentru a restabili echilibrul intestinal, este indicat aportul de bacterii probiotice si prebiotice.

Probio Balance cu probiotice este un produs complex asa-numit simbiotic.

Probio Balance contine trei specii de probiotice cuun total de 4 miliarde de UFC (unitati formatoare de colonii), fiind suplimentat cu prebiotice (fructo-oligozaharide).

Datorita faptului ca se prezinta sub forma de tablete masticabile si au un gust placut, de fructe, sunt foarte usor de consumat, fiind ideale si pentru copii, deoarece riscul de a se ineca cu aceste tablete este redus.

O tableta de Probio Balance cu probiotice contine:

- Culturi probiotice: 4 miliarde UFC, din care:

> Lactobacillus Acidophilus: 335 mg

> Bifidobacterium Longum: 17,87 mg

> Lactobacillus Rhamnosus: 6,70 mg;

- Fructo-oligozaharide: 25 mg

Mod administrare: 1-2 tablete pe zi
Atentie!

In caz de diaree, pe langa consumul de Probio Balance cu probiotice, respectati masurile generale care se impun in astfel de situatii, cum ar fi consumul crescut de lichide!

In caz de afectiuni gastrointestinale serioase (ulcer sau boala Crohn), adresati-va medicului inainte de a incepe consumul de probiotice.

Recenzii

Adauga un comentariu

Infant Formula (60 ML) Calivita

Infant Formula (60 ML) Calivita

Adauga un comentariu

Produse asemanatoare